Ministerul de Externe a precizat că au mai fost identificaţi în Nepal alţi şase români

cutremur-nepal_ab861fc87c

Ministerul Afacerilor Externe informează că, pe parcursul zilei de luni, au continuat demersurile complexe de identificare şi contactare a cetăţenilor români care se află în regiunea afectată de cutremurul produs sâmbătă în Nepal, fiind identificaţi alţi şase români.

„Aceştia nu au putut fi contactaţi direct, însă, Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a reuşit să identifice şi să contacteze familiile lor din ţară care au precizat că cei şase cetăţeni români sunt în afara pericolului”, se arată în comunicatul MAE.

Până în prezent, un număr de 36 de cetăţeni români au fost identificaţi în Nepal.

Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declanşat o avalanşă pe Muntele Everest, care a îngropat parţial tabăra de bază folosită de alpiniştii care urcă pe cel mai înalt vârf din lume. Poliţia nepaleză a transmis că 4.004 persoane au decedat, iar 7.180 au fost rănite în urma cutremurului de 7,9 grade produs sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>